
Pierogi:
Kluski śląskie Gnocchi z parmezanem Gnocchi ze szpinakiem Uszka z grzybami Uszka z mięsem Cepeliny z mięsem Cepeliny ze szpinakiem Knedle ze śliwkami Sałatki:
Ćwikła z chrzanem Naleśniki:
Kulebiaki:
Rogaliki drożdżowe:
|
Szarlotka Sernik Ciasto ucierane Piernik Cwibak Czekoladowe Paszteciki z mięsem Kapuśniaczki Paluszki z sezamem i parmezanem Pasta jajeczna Schab pieczony:
Boczek pieczony Golonka pieczona w piwie Żeberka w miodzie Golonka bez kości Lazania ze szpinakiem Lazania z mięsem Caneloni ze szpinakiem Caneloni z mięsem Galaretka drobiowa Galaretka wieprzowa Galaretka cielęca Kotlet schabowy Stek z indyka Sznycel wieprzowy Sznycel drobiowy Kotlet devolaille Gołąbki z ryżem i mięsem Gołąbki z kaszą i grzybami Łazanki z kapustą i grzybami Śledzie w śmietanie Śledzie w oleju Gulasz węgierski Paprykarz cielęcy Zrazy cielęce po staropolsku Zrazy w sosie koperkowym Bef Strogonow Maczanka krakowska Fasolka po bretońsku Flaki Bigos Kapusta zasmażana Buraczki zasmażane Pasztety:
Kaczka pieczona z jabłkami |